Golf Club Danois, Côte d'Azur (GCD) er en golfklub for danskere med adresse i Provence-området i Syd-Frankrig.

Det kan være fastboende danskere eller danskere bosiddende i Danmark, der har et fritishus eller lejlighed i området. Gæster til medlemmer kan også deltage i klubbens turneringer mod et gebyr på €5, hvis de er medlem af et anerkendt golfforbund, f.eks DGU eller FFGolf.

Klubben har hjemmebane på Golf Country Club Saint Donat i Mouans Sartoux (ca. 10 km N for Cannes), men har desuden opnået aftaler om reduceret green-fee med en række golfbaner i området mod forevisning af GCD-medlemskort.

Golf Club Danois arrangerer i forårs, efterårs og vintersæsonen turneringer ca. en gang om måneden på forskellige baner i området.

Derudover er der 3 faste ugedags-turneringer - Fredag på Saint Donat Golf Club i Mouans Sartoux,  onsdag på St. Endreol i La Motte en Provence  og tirsdag spilles der på 9-huls banen Le Provencal i Sophie Antipolis. LadiesGolf hver anden mandag på Golf de Grande Bastide

Om sommeren bliver der arrangeret turneringer – kaldet SommerGolf – på forskellige baner i området.

Klubben har også arrangeret forskellige golfture af kortere eller længere varighed.

Lidt om klubbens historie

GCD blev startet af en lille gruppe i november 2003 og fra denne gruppe blev Søren Ibent den første formand.

Den 18. februar 2004 var den stiftende generalforsamling og klubbens første bestyrelse bestod af: Søren Ibent:formand, Peter Kock, næstformand, Ester Falck, honorær sekretær, Torben Arp, kasserer, Svend Jespersen, menigt bestyrelsesmedlem og Poul Erik Beck, menigt bestyrelsesmedlem.

Den 3. Marts 2004 registrerer Prefecturen klubben som Association iflg. Récépissé de Déclaration no. 006 102 0669.

Den 5. Marts 2004 etableres idegrundlaget for klubben:

Bestyrelsen vil gerne arbejde for, at det skal være attraktivt og naturligt for alle danske golfspillere i området at være medlemmer af klubben, men da klubben jo kun kan være rammen, og vi ikke som i Danmark har vores egen bane, er det primært medlemmerne, der kan være med til at skabe den golfklub, som vi ønsker os. Alle muligheder er til stede, så lad os i fællesskab gå i gang og gøre noget ved det, så vi sammen kan medvirke til at skabe prestige og respekt om vores nye klub.”

Den 27. Marts 2004 holdes den første turnering på St. Donat – Jyske Bank var sponsor.

Den 10. April 2004 melder medlem nr. 100 sig ind i klubben.

Den 16. Juli 2004 bliver klubben medlem af DGU.

Den 01.maj 2005 medlem nr 200 melder sig ind og så er det gået støt fremad med medlemmer til i dag, hvor der ca er 260 medlemmer.

Med udgangen af 2010 opsagde DGU vores "Begrænsede medlemskab" Dette betød, at det  herefter kun er GCD der er tilknyttet DGU, (ikke medlemmer af GCD) for at GCD kan beholde klubnr. 300, med særlige rettigheder.

Dette betød også, at vores handicap ikke registreres i DGU handicapbasen.

Fra 1. januar 2011  bliver vores handicap registreret i FFG (Fédération Française de Golf)